Șofer urmărit de polițiști de la Lehliu Gară până la Răzvani. El avea o alcoolemie de 0,62 mg/L alcool pur în aerul expirat

Mașină de Poliție

Un șofer a fost urmărit de polițiștii din Călărași de la Lehliu Gară până la Răzvani, oamenii legii stabilind că avea o alcoolemie de 0,62 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară au efectuat semnalele regulamentare de oprire unui autoturism, condus de un bărbat, de 39 de ani, care a refuzat să oprească, continuându-si deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, reușind oprirea conducătorului auto, în localitatea Răzvani, județul Călărași.

În urma controlului, atât șoferul cât și o femeie care se afla în apropierea autoturismului, au fost testați cu aparatul etilotest, femeia având rezultatul negativ, pentru bărbat rezultând o valoare de 0,62 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Astfel, bărbatul a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvâșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 8 septembrie a.c., față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*