Starea tehnică a vehiculelor, verificată în trafic de polițiștii călărășeni. Zeci certificate de înmatriculare retrase

Starea tehnică a vehiculelor, verificată în trafic. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor.

Astfel, polițiștii au desfășurat în zilele de 15 și 16 iunie, o acțiune comună cu specialiști ai Regiei Autonome – Registrul Auto Român, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Verificările au vizat sistemul de frânare și mecanismul de direcție, sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, instalația de iluminare/semnalizare și echipamente electrice, inclusiv echiparea autovehiculelor cu faruri destinate circulației pe partea stângă; existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor; vizibilitatea și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitatea dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate; legalitatea aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale; punți, roți, anvelope și suspensie; corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor; deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia; deținerea Certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală; plăcuțele cu numere de înmatriculare ale autovehiculelor confecționate cu încălcarea standardelor în vigoare.

În cadrul acțiunii au fost verificate din punct de vedere tehnic un număr de 39 de autovehicule, dintre care la 20 au fost depistate defecțiuni tehnice care au dus la sancționarea conducătorilor auto și retragerea certificatelor de înmatriculare până la remedierea deficiențelor.

Cele mai importante nereguli depistate cu ocazia controlului tehnic au fost: defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare (11 situații), anvelope uzate peste limita legal admisă (7 situații), caroserie degradată (6 situații), folii sau tratamente chimice ce estompează vizibilitatea neomologate (3 situații), lipsa I.T.P (2 situații). Totodată, cu ocazia verificărilor, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat un număr total de 45 de sancțiuni contravenționale, au reținut 3 permise de conducere și au retras 20 de certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La data de 16 iunie, ora 17: 15, cu ocazia acțiunii derulate pe linia controlului stării tehnice a autovehiculelor, pe raza orașului Fundulea, polițiștii au depistat un bărbat care ar fi condus un auto ce avea defecțiuni tehnice la sistemul de iluminare/semnalizare.

Din verificările efectuate de specialistul din cadrul RAR Călărași, a reieșit faptul că autovehiculul avea defecțiuni tehnice la sistemul de iluminare/semnalizare și lipsa dotărilor obligatorii ale autovehiculului (triunghiuri reflectorizante și stingător incendiu).  În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002, față de acesta luându-se și măsurile complementare de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile și retragerea certificatului de înmatriculare până la remedierea defecțiunilor constatate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*