Sute de sancțiuni aplicate de polițiștii călărășeni în urma acțiunilor privind limitarea infectării cu SARS-CoV-2

Acțiunile polițiștilor de prevenire a infectării cu virusul COVID-19 continuă. FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Călărași, la data de 19 decembrie, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 155 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 153 sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 15.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 345 de mijloace de transport, dintre care 180 mijloace de transport în comun, și 1.628 de persoane, dintre care 648 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 980 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*