TIR cu bunuri susceptibile a fi contrafăcute, oprit în Punctul de Frontieră Călărași

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Călărași și Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de inspectori ai Direcției Regionale Vamale București – Biroul Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de articole vestimentare, toate purtând însemnele unei firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Potrivit STPF Călărași, în data de 14 septembrie, în jurul orei 10.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat, un autocamion condus de un cetățean român, în vârstă de 42 de ani. Șoferul transporta, conform documentelor prezentate articole textile din Turcia pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

„Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, colegii noștri au solicitat sprijinul inspectorilor Direcției Regionale Vamale București. Astfel, echipa comună de control, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate. Cu această ocazie au fost descoperite 864 articole vestimentare, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute”, au precizat reprezentanții STPF Călărași.

Bunurile, în valoare estimată de 86.400 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În prezent, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*