La nivelul județului Călărași a fost operaționalizat Centrul de Primire/Repartizare a refugiaților

Prefectura Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Prefectura Călărași. FOTO Adrian Boioglu

La nivelul județului Călărași a fost operaționalizat, începând cu data de 09 martie, Centrul de Primire/Repartizare a refugiaților pe teritoriul județului Călărași, în locația Sălii de Sport a Liceului Tehnologic Transporturi Auto Călărași din strada Prelungirea Sloboziei nr.2.

În cadrul centrului de primire/repartizare a refugiaților își vor desfășura activitatea reprezentanți din Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași, Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași, Direcția de Sănătate Publică Călărași, Serviciul Județean de Ambulanta Călărași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași și Societatea Națională Crucea Roșie, Sucursala Călărași.

Potrivit Prefecturii Călărași, activitatea centrului se va desfășura în coordonarea reprezentantului ISU Călărași, în colaborare cu personalul Celulei de Coordonare Operațională din cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Călărași.

Programul centrului va fi în regim permanent, 7 zile din 7, 24 de ore din 24, iar personalul desemnat va fi stabilit de fiecare instituție în parte, în funcție de existentul de personal.

Asigurarea dotării centrului cu mobilier pentru desfășurarea activităților de primire/repartiție, staționare, control medical, va fi asigurată prin grija Serviciului Teritorial pentru Probleme Speciale Călărași și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași. Asigurarea controlului medical și al asistenței medicale de urgență, va fi asigurată/coordonată prin grija Direcției de Sănătate Publică Călărași și a Serviciului Județean de Ambulanță Călărași. Asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, vor fi asigurate prin grija Inspectoratului Județean de Poliție Călărași și a Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași. Asigurarea măsurilor de asistență psihologică vor fi asigurate de specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, Inspectoratului Județean de Poliție Călărași și a Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași.

Centrul de Colectare Ajutoare Umanitare de pe teritoriul județului Călărași își desfășoară activitatea în clădirea Sălii de Sport a Școlii “Tudor Vladimirescu” din municipiul Călărași, strada Zăvoiului. În cadrul Centrului de Colectare Ajutoare Umanitare își vor desfășura activitatea reprezentanți din Societatea Națională Crucea Roșie, Sucursala Călărași și reprezentanți ai ONG-urilor locale și voluntari. Societatea Națională Crucea Roșie, sucursala Călărași, coordonează activitățile din cadrul Centrului de Colectare Ajutoare Umanitare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*