TIR încărcat cu aproximativ 13 tone de deșeuri din plastic, oprit în Punctul de Frontieră Călărași

TIR încărcat cu aproximativ 13 tone de deșeuri din plastic, oprit în Punctul de Frontieră Călărași

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu Călărași, nu au permis intrarea pe teritoriul României unei cantități de aproximativ 13 de tone deșeuri din plastic, care erau destinate unei societăți comerciale de pe teritoriul României.

Astfel, în cursul zilei de joi, 24 martie, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetățean român în vârstă de 62 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călărași. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 12.820 de kilograme deșeuri din plastic, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăți de pe teritoriul României”, au precizat reprezentanții STPF Călărași.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că deșeurile în cauză prezentau urme de contaminare, în mijlocul de transport se aflau și alte tipuri de deșeuri, nefiind îndeplinite condițiile și prevederile legale din Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*