Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Muzeul Dunării de Jos din Călărași

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Muzeul Dunării de Jos din Călărași

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, în colaborare cu Școala Gimnazială „Carol I” din Călărași, va desfășura vineri, 21 ianuarie, începând cu ora 10.00, proiectul aniversar „Oameni și vremuri – 24 ianuarie 1859”.

Așa cum se întâmplă de mai mulți ani, muzeul organizează cu ocazia fiecărei zile de 24 ianuarie, activități menite să aducă în atenția publicului importanța și semnificația unirii Principatelor Române (Moldova și Țara Românească) sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cunoscută și ca „Mica Unire“, în devenirea noastră ca popor.

Astfel, activitățile dedicate acestui eveniment aniversar se vor desfășura după următorul program:

  • Vizionarea filmului documentar „Alexandru Ioan Cuza – între greșeală și faptă”;
  • „Oameni și vremuri – 24 ianuarie 1859” – simpozion în cadrul căruia vor susține comunicări prof. Bogdan Bogatu, Școala Gimnazială „Carol I” Călărași și Ciprian Cuzeli, muzeograf Muzeul Dunării de Jos;
  • Atelier de caligrafie după documente de epocă.

Participanții la eveniment sunt invitați să viziteze gratuit expozițiile organizate la secțiile muzeului, cu condiția respectării regulilor sanitare impuse de actuala situație epidemiologică. De asemenea, în această zi cu profundă însemnătate istorică, la 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, activitatea poate fi urmărită și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/muzeuldunarii.calarasi.7

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*