Vasile Iliuță, întâlnire cu o delegație din Austria care vrea să înființeze un centru de laboratoare educaționale de tip MaST la Călărași

Vasile Iliuță. FOTO CJ Călărași

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a avut o întâlnire cu o delegație din Austria care vrea să înființeze un centru de laboratoare educaționale de tip MaST la Călărași.

Vasile Iliuță a primit vizita unei delegații din Austria – profesorul Peter Paul Holub și reprezentantul președintelui Landului Charintia, fost ministru pentru mediu, energie, sustenabilitate și transport public, Rolf Holub, oameni foarte implicați în dezvoltarea centrului Lakeside Science&Technology Park din Klagenfurt.

“Vizita delegației austriece la Călărași a avut loc în contextul intenției de înființare a unui centru de laboratoare educaționale de tip MaST la Călărași, care să reprezinte nucleul pentru dezvoltarea în viitor a unui Parc de Știință și Tehnologie.

Dezvoltarea accelerată și sigură a comunității noastre se poate face punând un accent sporit pe creșterea competențelor tinerei generații în domeniul științei și tehnologiilor moderne” – CJ Călărași.

Parcursul ales de Landul Carinthia prin configurarea și construirea Parcului de Știință și Tehnologie Lakeside Park, care a început cu laboratoarele de tip STEM Educational Lab în urmă cu 15 ani, reprezintă un posibil exemplu de bună practică. Construirea unui centru modern de educație științifică la Klagenfurt s-a adresat tuturor copiilor și tinerilor, începând cu categorii de vârstă foarte mică (grădiniță), trecând prin școala gimnazială, liceu dar și studenți și cercetători, deschizând astfel drumul pentru alăturarea la acest centru a peste 100 de firme, ducând la constituirea unui veritabil Parc de Știință și Tehnologie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*