VIDEO Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași: “M-a preocupat ca primarii de la toate partidele din județ să aibă cofinanțare la proiectele cu fonduri europene”

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași. FOTO Victor Radu

Pe plan politic și administrativ, miza cea mai mare a anului 2023, dar și a următorilor, o reprezintă fără îndoială fondurile europene. Indiferent de județ, banii oferiți de Uniunea Europeană ajută enorm la proiectele de infrastructură, medicale, sociale, turistice și culturale. Cum România are mult de recuperat la acest capitol, în multe zone din țară primăriile localităților mici au nevoie de sprijin pentru a asigura partea de cofinanțare.

“Să știți că m-a preocupat, nu doar politic, din funcția de președinte al PSD Călărași, ca și celelalte partide, care au primari în județ, adică PNL și PPUSL, să le asigurăm cofinanțarea pentru proiectele pe care ei le-au depus. Urmare a analizei pe care am făcut-o în luna ianuarie cu ei și unde am și repartizat bugetul pe fiecare UAT în parte, am constatat dorințele pe care fiecare localitate le are ca și priorități, urgențe și am echilibrat bugetul, acea cotă de 6 la sută.’’ a declarat pentru CLnews președintele organizației județene a PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Iliuță, care conduce și Consiliul Județean, a adăugat și că sumele alocate până acum pentru asfaltarea drumurilor comunale, nu vor mai fi repartizate pentru plata la kilometru, ci pe proiectele întregi pe care le au administrațiile locale. Totodată, Iliuță a vorbit și despre rotativa guvernamentală între PSD și PNL care ar urma să aibă loc în luna mai. Șeful social-democraților din Călărași spune că aceasta va avea loc natural și că necunoscutele ar fi în privința Ministerelor de Interne și al Transporturilor.

“Aici e o discuție că se negociază să cedăm Ministerul de Interne ca să rămânem cu Transporturilor, unde este domnul vicepremier Grindeanu. Aici ar fi singura discuție, la momenul acesta altele nu mai sunt. Coaliția a început să funcționeze și după mesajele celor doi președinți de partid, domnul Ciolacu și domnul Ciucă, să căutăm soluții de cooperare în teritoriu,” a mai spus Vasile Iliuță.

Cât despre schimbarea prefecților ca urmare a aceleași rotative guvernamentale, Iliuță spune că și-ar fi dorit ca funcția din Călărași să revină tot PSD. Liderul social-democrat spune însă că a înțeles că, în urma negocierilor politice, PSD va obține funcția de prefect din Prahova, iar în Călărași prefectul le va rămâne liberalilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*