VIDEO Marius Dulce, primarul din Călărași, despre proiectele de reabilitare energetică a blocurilor și a unităților de învățământ

Marius Dulce, primarul din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Marius Dulce, primarul din Călărași, vorbește la CLnews, despre proiectele de reabilitare energetică a blocurilor și a unităților de învățământ.

Marius Dulce se preocupă în această perioadă de clădirile care au nevoie de reabilitare termică.

„Sunt mai multe proiecte, pentru că ultimele proiecte pe anvelopare energetică, pe eficiență energetică la blocuri, am făcut acolo unde am avut asociații de proprietari și este vorba de blocurile A1, A5. Avem blocul A13, A15, A17, blocul M43 și vor urma. Dar nu sunt numai acestea pe eficiență energetică, pentru că avem și unități de învățământ și atunci lucrurile sunt într-o direcție bună, pentru că trebuie să performăm ca și clădiri din punct de vedere energetic, ne ducem și în zona de producție a energiei electrică și în speță pe panouri fotovoltaice pentru a diminua consumurile.

Avem foarte multe proiecte pe zona asta de eficiență energetică și trebuie să ne preocupe pentru că ăsta este viitorul”, a povestit Marius Dulce.

Primarul a povestit despre faptul cum îi convinge pe cetățeni să se organizeze în asociații de proprietari pentru ca blocurilor lor să poată să fie reabilitate energetic.

„În viitor asta este prioritate zero în ceea ce privește asociațiile de proprietari. Trebuie să stăm și să convingem foarte mult populația că avem nevoie de aceste asociații de proprietari. Ei fug de aceste tipuri de asocieri pentru că în trecut se întâmplau niște lucruri, dar astăzi când stăm de vorbă, deja lucrurile sunt mai simple. Ei trebuie să se asocieze pentru că astfel putem să atragem mult mai mulți bani europeni, pe eficiență energetică, pe anvelopări la blocuri, pentru că avem nevoie de ele și câte un cetățean sau câte un proprietar de apartament foarte greu reușește să anvelopeze, dar când suntem toți uniți, împreună suntem puternici și putem să facem lucruri minunate”, a mai spus primarul din Călărași.

Lucrările trebuie să fie gata până în 2026, dar Marius Dulce estimează că se vor încheia mai repede.

„Vă dați seama că e pe PNRR și atunci până în 2026 trebuie să fie gata. Noi am dat termen, mi se pare că  un an de zile, dacă nu mă înșel, asta înseamnă că la anul pe timpul ăsta ar trebui să fie gata. Eu aș vrea să le terminăm mult mai repede, ca să nu ne prindă iarna cu ele acolo, să lucrăm, pentru că lucrăm și la terasă, lucrăm și în subsol și ar trebui lucrurile să meargă într-un ritm mult mai rapid, dacă înțelege constructorul că trebuie să facă mai multe echipe, să începem peste tot”, a mai declarat Marius Dulce.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*