VIDEO Vasile Iliuță: „PSD Călărași i-a retras sprijinul politic Marilenei Voivozeanu”

Coferință de presă susținută de liderii PSD Călărași. FOTO: captura video

În conferință de presă săptămânală a Partidului Social Democrat (PSD) Călărași, președintele filialei, Vasile Iliuță, a dezvăluit joi, 6 iulie, mai multe subiecte de interes, aducând claritate și luând decizii importante, între care și retragerea sprijinului politic acordat Marilenei Voievozeanu.

Prima temă de discuție a conferinței a fost demiterea președintei organizației județene a femeilor, Marinela Voivozeanu. Această decizie nu s-a limitat doar la îndepărtarea sa din funcția politică, ci a implicat și destituirea sa din poziția de manager al Bibliotecii Județene Al. Odobescu din Călărași. Această acțiune a fost determinată de retragerea sprijinului politic al doamnei Voivozeanu, decisă în cadrul Biroului Politic Județean, care s-a întrunit în aceeași zi. Vasile Iliuță a anunțat că va fi numită o persoană interimară pentru funcția respectivă.

„Vreau să vă spun că astăzi am avut un Birou Politic Județean în care am decis retragerea sprijinului politic al doamnei Marinela Voivozeanu. Urmare a funcției pe care o deține de director al Bibliotecii Județene Călărași, plus președinte al organizației de femei, în urma analizei făcute de către mine am propus Biroului Permanent Județean retragerea sprijinului politic pentru cele două funcții, pentru că proiectul politic pe care s-a angajat nu și l-a dus la bun sfârșit și nu și-a achitat obligațiile față de organizația de femei. Astăzi a fost votat, cu o abținere, retragerea sprijinului politic pentru Marilena Voivozeanu. Urmează ca în Biroul Permanent Județean să facem o numire interimară”, a declarat Vasile Iliuță.

Un alt subiect important abordat în cadrul conferinței a fost schimbarea survenită la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian”. După încheierea perioadei temporare de numire a doamnei Vlad Carmen în funcție, s-a luat decizia de a numi un nou manager al spitalului. În urma unei analize amănunțite efectuate de administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, s-a hotărât ca doamna Stamate Florentina, director de îngrijiri medicale, să fie numită în funcția de manager al Spitalului Județean Călărași.

Un alt aspect important adus în atenția publicului de către administratorul public Bogdan Mihai a fost clarificarea acuzațiilor de fraudă din bugetul asigurărilor de sănătate în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian”. Aceste acuzații au apărut în mediul public în urma numirii Florentinei Stamate în funcția de manager interimar al spitalului. Cu toate acestea, Bogdan Mihai a explicat că rezultatele unui control efectuat de Casa de Asigurări de Sănătate au fost interpretate greșit. Potrivit administratorului public, chiar dacă s-ar fi constatat anumite probleme contabile, acestea ar reprezenta doar o regularizare a bugetului și nu o fraudă propriu-zisă. Banii în cauză se află în posesia spitalului și vor fi returnați către Casa de Asigurări de Sănătate.

„Am văzut în spațiul public rezultatele unui control de la Casa de Asigurări de Sănătate. Este un control interpretat în mod greșit, pentru că și dacă lucrurile ar fi stat așa cum se spune acolo este vorba doar despre o regularizare în urma căreia banii se returnează de către spital, către Casă. Banii există în spital, nu a plecat nimeni cu ei, este vorba doar de o interpretare, contabilicește”, a precizat Bogdan Mihai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*