Zeci de tone de deșeuri din plastic, transportate ilegal din Turcia, oprite de polițiștii de frontieră călărășeni

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași, alături de comisarii Gărzii de Mediu Călărași, nu au permis intrarea pe teritoriul României unui ansamblu rutier care transporta aproximativ 23 de tone deșeuri din plastic. Acestea erau încărcate din Turcia și erau destinate unei societăți din țara noastră.

Potrivit STPF Călărași, agenții din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier condus de către un cetățean român, în vârstă de 55 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călărași. În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 22.640 de kilograme deșeuri din plastic, încărcate din Turcia și care erau destinate unei societăți comerciale de pe teritoriul României. De asemenea, s-a stabilit faptul că deșeurile în cauză prezentau urme de contaminare, cu diferite impurități – resturi alimentare, nefiind astfel îndeplinite condițiile legale de transfer”, au precizat reprezentanții STPF Călărași.

În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*