Ziua Dunării va fi marcată, sâmbătă, la Călărași

Primăria Municipiului Călărași. FOTO PMC
Primăria Municipiului Călărași. FOTO PMC

Încă din 1994, 29 iunie este sărbătorită ca fiind Ziua Internațională a Dunării. În urmă cu 28 de ani, a fost semnată la Sofia, Convenția privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului care izvorăște din Germania – Munții Pădurea Neagră, străbate 10 țări europene și 4 capitale. Pe teritoriul românesc, Dunărea parcurge o distanță de 1.075 de kilometri, cea mai mare dintre toate țările riverane fluviului.

Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local municipal organizează sâmbătă, 2 iulie, în Parcul Central, o serie de manifestări pentru a sărbători bătrânul fluviu.

Activitățile propuse sunt diversificate și adresate participanților de toate vârstele:

începând cu ora 06.30

  • concurs de pescuit organizat în colaborare cu AJVPS Călărași;

începând cu ora 09.30

  • atelier de pictură, ateliere pentru meșteșuguri locale, atelier modelaj plastilină,  jocuri distractive pentru copii, standuri instituții invitate, competiție amicală de Caiac-Canoe disputată între sportivii din cadrul CSȘ Călărași și respectiv CSM Călărași;
  • atelier interactiv de pilotat drona;
  • atelier interactiv de pliere hârtie;
  • stand Tradiții locale – prezentare și degustare pâine cu maia;
  • concurs de istorie locală #aproposdeCalarasi, dotat cu premii;
  • expoziție: PEISAJ ȘI PATRIMONIU PENTRU COMUNITATE # CĂLĂRAȘI, în cadrul proiectului DANUrB+ DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience  through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage;
  • expoziție de fotografie: DUNĂREA, foto Florin Rădulescu;
  • scurt program artistic oferit de „micii artiști” ai Palatului Copiilor Călărași;
  • servirea borșului tradițional de pește.

De asemenea, accesul în Grădina Zoologică va fi gratuit pentru copii, oferindu-li-se, totodată, și mici activități atractive precum și înghețată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*