Ziua Marinei Române va fi sărbătorită, luni, 15 august, și în Călărași

Ziua Marinei Române, sărbătorită și în Călărași

Primăria și Consiliul Local al municipiului Călărași, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, organizează luni, 15 august, o serie de activități dedicate Zilei Marinei Române ce se vor desfășura, cu precădere, în Parcul Central, pe malul Borcei.

Iată programul activităților:

  • 08.00 – 10.00: Oficierea Sfintei Liturghii Arhierești de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor la Biserica Sf Constantin și Elena (Volna)
  • 09.30 – 10.30: Program muzică de fanfară la foișorul din Parcul Central
  • 09.30 – 13.00: Jocuri distractive pentru copii:
  1. exatlon: probe ce vor pune la încercare pregătirea fizică, viteza de reacție și îndemânarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani;
  2. desene pe asfalt;
  3. „pescuit” în mini-piscine;
  • 10.30 – 11.30: Slujba de pomenire a eroilor marinari, oficiată de PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și depunerea coroanelor de flori de către reprezentanți ai instituțiilor din municipiul Călărași la „Crucea Marinarului”, situată în Parcul Central;
  • 11.30: Parada sportivilor de la secția caiac-canoe din cadrul CSS Călărași, respectiv CSM Călărași;
  • 11.30 – 12.00: Expoziția „Poveștile copilăriei reinterpretate” | Locație: Plaja Mare
  • 12.00 – 12.30: Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sf. Antim Ivireanul” din Călărași – Slujba de sfințire a troiței ridicată în memoria eroilor și veteranilor de război care s-au jertfit pentru patrie;
  • 19.00 – 23.00: Program artistic susținut pe scena amplasată în fața Sălii Barbu Știrbei de către: Ansamblul artistic „Burnasul” din Teleorman (ora 19.00), Taraful „Lătărețul” (ora 21.00), Laura Lavric (ora 22.00).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*