Autospecialele SAJ și SMURD din Călărași vor fi dotate cu detectoare profesionale de monoxid de carbon

Detectoare profesionale de monoxid de carbon. FOTO: Primăria Călărași

Primăria Municipiului Călărași a achiziționat 16 detectoare profesionale de monoxid de carbon care intră, începând de marți, 9 august, în baza unui acord de parteneriat, în dotarea ambulanțelor din cadrul SAJ – Stația Centrală Călărași, respectiv ISU – Departamentul de Pompieri Călărași, ce operează pe raza municipiului. Valoarea acestora se ridică la suma de 27.608 lei.

Intoxicația cu monoxid de carbon este un fenomen recurent cu potențial letal ce apare în fiecare sezon rece din cauza instalațiilor de încălzire ce evacuează gazele rezultate din combustie în regim de tiraj natural. Din cauza temperaturilor exterioare ridicate sau a neconformității instalațiilor de evacuare, aceste gaze se acumulează în spațiile locuite.

Echipajele de intervenție prespitalicească, SAJ și SMURD, intervin frecvent pentru acordarea primului ajutor unor persoane găsite în stare de inconștiență la domiciliu. Uneori cauza acestei stări este intoxicația cu monoxid de carbon. La pătrunderea în locuințele unde atmosfera este încărcată cu acest gaz echipajele de salvare nu dispun mereu de indicii care să-i alerteze asupra pericolului și devin potențiale victime, inhalând acest gaz pe durata acordării asistenței medicale sau a primului ajutor.

Detectorul portabil monogaz se atașează unui element din dotarea echipajelor (trusă medicală sau monitor de funcții vitale) astfel încât la pătrunderea în zonele cu concentrație anormală de monoxid de carbon acestea alertează automat echipajul, fără necesitatea efectuării de manevre prealabile, determinând aplicarea imediată a măsurilor de înlăturare a pericolului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*