Călărășenii își vor putea plăti, din 7 ianuarie, taxele și impozitele locale

Primăria Municipiului Călărași informează contribuabilii, persoane fizice și juridice, asupra posibilității achitării impozitelor și taxelor locale aferente anului în curs, începând cu data de 07 ianuarie.

Astfel, plata obligațiilor față de bugetul local se poate realiza prin:

De asemenea, Primăria Municipiului Călărași precizează următoarele:

  • pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului în curs, se acordă o bonificație de 10 la sută, stabilită prin Hotărârea Consiliului Local nr. 71/26.05.2021;
  • nivelul majorării de întârziere este de unu la sută din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv;
  • până la data de 31 martie 2022, persoanele fizice precum și persoanele juridice pot depune rapoartele de evaluare aferente clădirilor deținute, în vederea aplicării prevederilor art. 458, respectiv 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Program de lucru cu publicul:

Luni – Joi:

  • 08.30 – 14.00 Constatare, impunere, urmărire și executare silită a creanțelor bugetare;
  • 08.30 – 16.00 Încasarea creanțelor bugetare;

Vineri:

  • 08.30 – 13.00 Constatare, impunere, urmărire și executare silită a creanțelor bugetare;
  • 08.30 – 13.00 Încasarea creanțelor bugetare;

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*