ITM Călărași a continuat acțiunile de depistare a muncii la negru din județ

Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews
Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews

Inspectorii de muncă din Călărași au efectuat săptămâna trecută controale în vederea combaterii muncii nedeclarate și pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

Potrivit ITM Călărași, au fost efectuate 31 de controale în domeniul relațiilor de muncă, în urma cărora au fost sancționați cinci angajatori și s-au aplicat amenzi în valoare de 6.500 de lei. În domeniul securității și sănătății în muncă s-au efectuat 29 de controale, 27 angajatori au fost sancționați și s-au aplicat amenzi în valoare de 12.000 de lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de remediere.

Acțiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: creșterea porcinelor, catering, transporturi, fabricarea ambalajelor, lucrări la instalațiile sanitare, întreținerea și repararea autovehiculelor, construcții, comerț, agricultură etc.

Printre neconformitățile constatate enumerăm:

  • negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară;
  • necompensarea concediilor de odihnă la încetarea CIM;
  • nerespectarea repausului săptămânal;
  • angajatorul nu ținea evidența orelor prestate de către salariați, cu ora de începere și de sfârșit a programului de lucru;
  • dosarele de personal erau incomplete;
  • unitatea nu a comunicat în termen producerea unui eveniment;
  • nu s-a efectuat controlul medical periodic al lucrătorilor;
  • lucrătorilor nu le-au fost prelucrate fișele tehnice de securitate ale produselor fitosanitare, utilizate în cadrul societății;
  • angajatorul nu a amenajat un spațiu pentru depozitarea ambalajelor, în care au fost ambalate produsele pentru protecția plantelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*