Pompierii călărășeni vor fi dotați cu o șenilată achiziționată în cadrul unui proiect transfrontalier

Șenilată pentru situații de urgență. FOTO senilate.ro
Șenilată pentru situații de urgență. FOTO cu rol ilustrativ senilate.ro

O delegație bulgară din regiunea Veliko Tarnovo a participat la Călărași, în zilele de 17 și 18 mai, la o nouă etapă a proiectului transfrontalier – RO-BG 481, finanțat prin Programul de cooperare transfrontaliera Interreg V-A Romania – Bulgaria, Axa prioritară 3 – „O regiune sigură”. Consiliul Județean Călărași este partener în proiect, iar pompierii călărășeni sunt beneficiarii și vor primi o șenilată care va intra în curând în dotarea ISU Călărași.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au primit vizita colegilor bulgari în această săptămână, participând la o nouă etapă a proiectului transfrontalier prin care noi echipamente de intervenție vor fi achiziționate cu fonduri europene. Delegația bulgară, compusă din 10 reprezentanți ai regiunii Veliko Tarnovo, a participat în perioada 17 – 18 mai la o sesiune de informare privind activitățile desfășurate în cadrul proiectului RO-BG 481: Managementul eficient al situațiilor de urgență în regiunea transfrontalieră Călărași – Veliko Tarnovo.

ISU Călărași este beneficiar al unor echipamente achiziționate în cadrul proiectului RO-BG 481, finanțat prin Programul de cooperare transfrontaliera Interreg V-A Romania – Bulgaria, Axa prioritară 3 – „O regiune sigură”. Obiectivul specific 3.1 „Îmbunătățirea managementului comun al riscurilor în zona transfrontalieră. Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți pregătirea serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, coordonarea și reacția eficientă în caz de dezastru în zona transfrontalieră. Acest lucru se realizează prin crearea unei rețele comune de parteneri pentru avertizare timpurie a situațiilor de urgență, schimb de experiență prin exerciții, educarea preventivă a cetățenilor și achiziționarea, printre altele, a unor echipamente în valoare de aproximativ 300.000 euro, care intră în dotarea ISU Călărași – un autovehicul pe șenile, cu remorcă, cu capacitate de rulare atât pe drumuri publice cât și în teren accidentat/ afectat de situații meteo periculoase: zăpezi abundente, viscol, etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*