Zeci de angajatori, sancționați de inspectorii de muncă din Călărași

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași a efectuat în ultima săptămână controale în vederea combaterii muncii nedeclarate și pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

Potrivit ITM Călărași, în domeniul relațiilor de muncă s-au efectuat 22 de controale și doi angajatori au fost sancționați. În domeniul securității și sănătății în muncă, s-au efectuat 22 de controale, 21 de angajatori au fost sancționați și s-au aplicat amenzi în valoare de 7.000 de lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de remediere.

Acțiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: comerț, construcții, colectarea deșeurilor periculoase, fabricarea țiglelor metalice, confecții textile, întreținerea și repararea autovehiculelor, restaurante, etc.

Printre neconformitățile constatate enumerăm:

  • nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal și a sărbătorilor legale;
  • nerespectarea termenelor de transmitere a datelor în Revisal;
  • angajatorul nu face dovada comunicării deciziilor de încetare CIM, a adeverinței și extrasului REVISAL;
  • necompensarea concediilor de odihnă la încetarea CIM;
  • dosarele de personal erau incomplete;
  • nu au fost prezentate autorizații pentru activitățile cu produse de protecția plantelor;
  • ambalajele în care au fost produsele de protecție a plantelor, nu sunt depozitate într-un spațiu asigurat împotriva sustragerilor;
  • lipsă documente de verificare ISCIR, pentru compresorul din dotare;
  • căile de circulație în magazin erau blocate cu diferite materiale de construcție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*