Zeci de jandarmi călărășeni vor veghea ca sărbătorile pascale să se desfășoare în liniște și siguranță

Măsuri de ordine și siguranță publică, asigurate de jandarmii călărășeni

Peste 50 de jandarmi călărășeni vor fi la datorie, zilnic, în perioada 22 – 26 aprilie, cu prilejul sărbătorilor pascale, și vor desfășura misiuni specifice în zona de competență, pe linia menținerii unui climat de siguranță pentru cetățeni, precum și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, jandarmii vor asigura măsuri specifice de ordine și siguranță publică și vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale în zona a 11 lăcașe de cult din municipiile Călărași și Oltenița, precum și în localitatea Dragoș-Vodă, unde se vor organiza manifestări religioase la care se anunță participarea unui număr mare de credincioși.

Vineri, sâmbătă seara și duminică, o atenție deosebită va fi acordată siguranței cetățenilor în zona lăcașurilor de cult, unde echipaje de jandarmi și polițiști vor sprijini și îndruma credincioșii ce vor participa la slujbele religioase.

Efective de jandarmi și polițiști vor fi prezente și în zonele publice unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane, respectiv piețe, târguri, centre comerciale etc.

Totodată, în perioada 22 – 25 aprilie, jandarmii călărășeni vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentul „Zilele municipiului Oltenița” organizat de către autoritățile locale în Parcul Central din municipiu.

Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite și situațiile de natură să tulbure liniștea publică, Jandarmeria Călărași recomandă cetățenilor care vor participa la aceste manifestări să respecte indicațiile forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.) și să se evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția persoanelor cu intenții dubioase.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*