Zeci de sancțiuni contravenționale, de peste 17.000 de lei, aplicate săptămâna trecută de polițiștii locali din Călărași

Polițiștii locali călărășeni au acționat în permanență în cursul săptămânii trecute pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în municipiul Călărași.

Potrivit Primăriei Călărași, s-a avut în vedere, în principal, acoperirea cu elemente de dispozitiv a tuturor zonelor și itinerariilor de patrulare unde, conform statisticilor și informațiilor primite de la celelalte structuri de ordine publică sau de la cetățenii municipiului, se tulbură frecvent ordinea și liniștea publică, se săvârșesc acte sau fapte antisociale.

Astfel, în perioada 30 august – 5 septembrie, polițiștii locali au legitimat un număr de 100 de persoane, au intervenit la 18 sesizări primite prin dispeceratul instituției și șase sesizări primite prin sistemul 112, au aplanat patru stări conflictuale, au asigurat măsuri de ordine publică precum și fluidizarea traficului rutier și pietonal cu ocazia manifestărilor dedicate Procesiunii cu racla Sfintelor Moaște ale Sfintei Mironosițe și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, de la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului, au asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal precum și măsuri de ordine publică cu ocazia organizării Târgului de Toamnă 2021.

Cu aceste ocazii, au constatat 62 de fapte antisociale și au aplicat un număr de 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.190 de lei, și 43 avertismente verbale, după cum urmează:

  1. OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice: 25 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 3.190 lei dar și cu avertisment scris plus 48 puncte penalizare;
  2. Legea nr.61/1991 (r) sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 14 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 1.700 lei dar și cu avertisment scris;
  3. HCL 79/2021 privind Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare din parcările de domiciliu: două fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 300 lei dar și cu avertisment scris;
  4. HCL 40/2013 privind Regulamentul circulației autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe raza municipiului: o faptă constatată fiind aplicată sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei;
  5. Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19: 7 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni în valoare de 11.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*