Acțiune preventiv-umanitară a polițiștilor rutieri din Călărași pentru refugiații ucraineni

Acțiune preventiv-umanitară a polițiștilor rutieri pentru refugiații ucraineni. FOTO IPJ Călărași

Polițiști ai Serviciului Rutier Călărași au desfășurat sâmbătă, 5 martie, o activitate preventiv-umanitară pentru cetățenii ucraineni care tranzitează județul sau au rămas în zonă.

Potrivit IPJ Călărași, în cadrul activității le-au fost oferite conducătorilor auto și pasagerilor cafea și ceai cu scopul de a lua o pauză și pentru a putea ajunge în siguranță la destinație, având în vedere distanțele lungi pe care le au de parcurs.

De asemenea, poliţiştii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să ia pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, cu atât mai mult dacă au o distanță mare de parcurs și să respecte regulile de circulație.

Șoferii au apreciat inițiativa și au concluzionat că astfel de acțiuni ar fi utile și pe viitor.

Acțiune preventiv-umanitară a polițiștilor rutieri pentru refugiații ucraineni. FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, polițiștii vă recomandă:

  • La primele semne de oboseală întrerupeți deplasarea, parcați autovehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă până la refacerea capacitaților psiho-fizice necesare conducerii în siguranţă;
  • Înainte de a pleca la drum odihniți-vă cel puțin opt ore;
  • Atunci când parcurgeți distanțe lungi, călătoriți, pe cât posibil, cu un partener care să vă observe semnele de oboseala sau, după caz, să vă preia locul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*