Programul manifestărilor organizate în municipiul Călărași cu ocazia Zilei Marinei Române

Ziua Marinei Române, sărbătorită și în Călărași

Primăria și Consiliul Local al municipiului Călărași, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, organizează luni, 15 august, o serie de activități dedicate Zilei Marinei Române ce se vor desfășura, cu precădere, în Parcul Central, pe malul Borcei.

Astfel, evenimentul a debutat încă de la ora 08.00 cu oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi la Biserica Sfinților Constantin și Elena (Volna).

Începând cu ora 09.30 de minute, timp de o oră în foișorul din Parcul Central se va desfășura un program de muzică de fanfară.

Tot în Parcul Central sunt programate, începând tot de la ora 09.30 și până la ora 13.00 jocuri distractive pentru copii incluzând desene pe asfalt, pescuitul în mini – piscine și exatlonul. Adică o serie de probe ce vor pune la încercare pregătirea fizică, viteza de reacție și îndemânarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani.

În jurul orei 10.30 va începe și Slujba de pomenire a eroilor marinari, oficiată de PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Crucea Marinarului, situată în Parcul Central, urmată de depunerea coroanelor de flori de către reprezentanți ai instituțiilor din municipiul nostru.

„Din păcate, din cauza nivelului scăzut al Brațului Borcea nu vom mai putea organiza în acest an multe din activitățile tradiționale. Și mă refer aici la parada navelor, nunta marinărească, concursul de înot băieți, concursul privind prinderea rațelor. Va avea loc însă începând cu ora 11.30 de minute parada sportivilor de la secția caiac-canoe din cadrul CSS Călărași, respectiv CSM Călărași”, a precizat primarul Călărașiului, Marius Dulce.

În jurul orei 12.00, la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sf. Antim Ivireanul” din Călărași va începe Slujba de sfințire a troiței ridicată în memoria eroilor și veteranilor de război care s-au jertfit pentru patrie.

Evenimentele vor continua seara pe platoul din fața Sălii Barbu Știrbei. Începând cu ora 19.00 vor susține spectacole Ansamblul artistic „Burnasul” din Teleorman (ora 19.00), Taraful „Lătărețul” (ora 21.00), Laura Lavric (ora 22.00).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*