Amenzi de aproape 160.000 de lei, date de polițiștii călărășeni în weekendul recent încheiat

Acțiunile polițiștilor călărășeni pentru siguranța comunității din acest weekend au avut ca rezultat prinderea în flagrant a trei persoane, precum și dispunerea a două măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 19 conducători auto au rămas fără permis.

Potrivit IPJ Călărași, în perioada 05 – 07 mai, aproximativ 500 de polițiști au acționat la nivelul județului pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Polițiștii au intervenit la 163 de evenimente sesizate prin 112, au fost organizate 20 de acțiuni și o razie cu efective mărite în municipiul Călărași.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 51 de infracțiuni, trei persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse două măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 538 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 158.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate două infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 19 de permise de conducere și retrase 26 de certificate de înmatriculare.

Exemple:

  • La data de 06 mai, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au depistat, în comuna Cuza Vodă, un tânăr de 22 de ani în timp ce conducea autoturismul sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • În noaptea de 06/07 mai, în intervalul orar 22.00 – 02.00, polițiștii au organizat o acțiune pe linia prevenirii furturilor din societăți comerciale asigurate cu pază, în municipiul Călărași. În urma activităților desfășurate în teren au fost verificate 12 societăți comerciale asigurate cu pază specializată, trei societăți comerciale asigurate cu pază proprie și controlați 21 de agenți de pază.

De asemenea, polițiștii au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 1.400 de lei. Un bărbat, de 65 de ani, agent de pază la o societate comercială din Călărași, a părăsit postul de pază, fapt pentru care a fost sancționat contravențional, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu suma de 300 de lei. De asemenea, un alt bărbat, de 50 de ani, agent de pază la o societate comercială din Călărași, a fost depistat dormind în mașina de serviciu, fapt pentru care a fost sancționat contravențional, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu suma de 300 de lei. Totodată, un tânăr, de 27 de ani, agent de pază la o societate comercială din Călărași, a fost depistat dormind în cabina de pază, fapt pentru care a fost sancționat contravențional, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu suma de 300 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*