Asociere între județele Călărași, Ialomița, Galați și Brăila pentru implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport

Consiliul Județean Călărași. FOTO Arhiva CLnews.ro
Consiliul Județean Călărași. FOTO Arhiva CLnews.ro

Consiliile județene de la Galați, Brăila, Ialomița și Călărași au pus bazele unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară pentru dezvoltarea infrastructurii de transport de interes strategic în această zonă a țării.

Alianța administrativă are în vedere implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport, și atragerea de fonduri, europene sau de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea economică a celor patru județe, inclusiv prin atragerea de investitori.

Un prim proiect care va fi coordonat de către noua asociere administrativă este construirea unui drum TransRegio Galați – Brăila – Slobozia (Ialomița) – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu (Călărași), în parteneriat cu Ministerul Transporturilor.

Sediul acestei asociații va fi la Galați, iar în funcția de președinte a fost ales Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*