Comercianții cu ridicata din Călărași, controlați de inspectorii de muncă

Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews
Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews

Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași va efectua, în perioada 15 martie – 29 iulie, controale în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul comerțului cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete – CAEN 46, acțiune ce face parte din Programul cadru de acțiuni pe anul 2022.

Potrivit ITM Călărași, obiectivul general al acțiunii este diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii din domeniul mai sus-menționat, iar obiectivele specifice ale acțiunii sunt:

  1. eliminarea neconformităților constatate în domeniul securității și sănătății în muncă în activitățile specifice din societățile comerciale, care au ca obiect de activitate cel specificat mai sus;
  2. creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă, în societățile comerciale care au ca obiect de activitate comerțul cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete.

Motivele pentru care Inspecția Muncii a dispus prin Programul cadru de acțiuni, controale în societăți comerciale cu obiectul de activitate precizat mai sus sunt:

  • numărul mare de lucrători din domeniu (peste 350.000);
  • numărul mare al accidentaților în muncă care situează această activitate economică pe locul doi la totalul accidentelor de muncă;
  • accidentele din acest domeniu sunt în proporție de 98 la sută accidente cu incapacitate temporară de muncă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*