FOTO VIDEO PSD Călărași sprijină sistemul medical și investește în dezvoltarea județului

Vasile Iliuță și Bogdan Mihai. FOTO Adrian Boioglu

Partidul Social Democrat, Organizația Județeană Călărași, anunță o serie de inițiative menite să sprijine sistemul medical și să contribuie la dezvoltarea județului.

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță și administratorul public al județului, Bogdan Mihai, au susținut o conferință de presă la sediul PSD Călărași, în care au prezentat ultimele evoluții și inițiative ale partidului.

Unul dintre punctele discutate a fost evaluarea persoanelor care ocupă funcții în administrația județului și funcții alese la nivel de Parlament și consilieri județeni. Prin această evaluare, PSD Călărași își propune să identifice cei mai buni candidați pentru a reprezenta partidul în competiția electorală cu Partidul Național Liberal și cu PP – USL. Această abordare reflectă dorința partidului de a aduce cele mai bune cadre politice în fața cetățenilor, capabile să se implice în comunitate și să rezolve problemele cetățenilor județului Călărași.

De asemenea, tot în conferința de presă, președintele Vasile Iliuță a anunțat că partidul va acorda vouchere de vacanță cadrelor medicale. Această inițiativă vine în recunoașterea efortului considerabil depus de personalul medical în timpul pandemiei și are ca scop oferirea unei mici recompense pentru devotamentul lor. Prin intermediul Consiliului Județean, PSD Călărași a inițiat procedurile necesare pentru a asigura sprijinul financiar corespunzător, astfel încât cadrele medicale să beneficieze de aceste tichete.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, s-a evidențiat angajamentul PSD Călărași față de dezvoltarea județului. Administratorul public al județului, Bogdan Mihai, a anunțat că Spitalul Județean de Urgență va intra pe piața prestatorilor de îngrijiri la domiciliu. Prin brandul Spitalul Județean de Urgență, personalul calificat al spitalului va oferi îngrijiri de înaltă calitate nu doar în cazuri de urgență, ci și în cadrul asistenței la domiciliu, acoperind astfel o nevoie importantă a comunității.

De asemenea, ca parte a eforturilor de modernizare a sistemului medical, Spitalul Județean de Urgență Călărași a primit un nou echipament, respectiv un CT de ultimă generație. Această achiziție a fost posibilă datorită fondurilor primite de la Ministerul Sănătății și contribuției Consiliului Județean, care a susținut proiectul cu 10% din costurile totale.

În paralel cu îmbunătățirea sistemului medical, PSD Călărași se implică activ în proiecte de dezvoltare pentru județ. Astfel, în curând, Călărașiul va avea un catamaran electric, care va facilita transportul pe apă și va aduce un plus de atractivitate turistică. Licitațiile pentru construcția pistelor de lansare și de ieșire din apă sunt în desfășurare, iar proiectul urmează să fie finalizat într-un interval rezonabil de timp, cu toate că lucrările au suferit o oprire temporară din motive independente de voința autorităților locale.

De asemenea, administrația locală a depus recent o cerere pentru achiziționarea a 17 microbuze electrice destinate administrațiilor locale, într-un efort de a promova mobilitatea durabilă și de a reduce poluarea. Valoarea totală a acestui proiect depășește 100.000 de euro și demonstrează angajamentul PSD Călărași față de dezvoltarea sustenabilă a județului.

Inițiativele anunțate de PSD Călărași la conferința de presă reflectă dorința partidului de a sprijini sistemul medical și de a contribui la progresul și bunăstarea comunității locale. Prin acordarea voucherele de vacanță, investiția în dotarea Spitalului Județean de Urgență și proiectele de dezvoltare în județ, PSD Călărași demonstrează că este dedicat atât sănătății cetățenilor, cât și prosperității județului în ansamblu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*