Călărășenii pot subscrie și în luna ianuarie pentru emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur

Călărășenii pot subscrie pentru emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași informează contribuabilii că românii pot investi din luna ianuarie în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de unu, doi și trei ani și dobânzi anuale de 7,35 la sută, 7,60 la sută, respectiv 8,00 la sută.

Pentru creșterea atractivității și încurajarea plasamentelor pe termen mai lung, dobânzile oferite pentru cele trei maturități au fost majorate, față de nivelul pieței secundare a titlurilor de stat, cu 0,25 la sută pentru 1 an, 0,36 la sută pentru doi ani și respectiv 0,48 la sută pentru scadența de trei ani.

Titlurile de stat au valoare nominală de un leu, sunt în forma dematerializată și pot fi cumpărate astfel:

  • între 3 – 24 ianuarie online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV (Spațiul Privat Virtual). Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • între 3 – 25 ianuarie de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • între 3 – 24 ianuarie în mediul urban și 3 – 23 ianuarie în mediul rural, prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română SA.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secțiunea Datorie publică de pe site-ul MF și pe site-ul www.postaromana.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*