FOTO VIDEO În formulă completă, Consiliul Județean Călărași și-a ales cei doi vicepreședinți și este gata să-și înceapă activitatea în folosul locuitorilor județului

Ședința Consiliului Județean Călărași. FOTO Paul Alexe

Consiliul Județean Călărași s-a reunit pentru prima oară după ședința de învestitură a noilor consilieri județeni și a președintelui ales prin votul din 27 septembrie, social-democratul Vasile Iliuță. Conform Codului administrativ, cu această ocazie au fost aleși, prin votul consilierilor județeni, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean.

Având asigurată majoritatea absolută (jumătate plus unu), în urma rezultatelor scrutinului de la sfârșitul lunii septembrie, Partidul Social Democrat nu a avut probleme de a-și promova doi dintre reprezentanți săi în posturile de vicepreședinți, în persoana consilierilor județeni Ion Samoilă și Mihăiță Beștea, ambii câștigând la vot (cu 16 voturi pentru, garantate de cei 15 consilieri județeni PSD, plus președintele CJ Călărași, contra celor 13 ale Alianței PNL-USR, cărora li s-au adăugat cele două voturi ale consilierilor ProRomânia).

Putem spune că este o zi importantă pentru județul Călărași și pentru Consiliul Județean. Au fost aleși cei doi vicepreședinți, ambii sunt din Partidul Social Democrat, domnii Ion Samoilă și Mihăiță Beștea. Cu aceste alegeri s-a încheiat formarea Consiliului Județean și, din momentul de față, noi vom proceda la ceea ce avem de făcut.

Avem mult de muncă la Consiliul Județean, avem de implementat, în diverse faze, 28 de proiecte, valoarea depășește 100 de milioane de euro, și dorim să accesăm mult mai multe proiecte pe fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii județului Călărași, infrastructurii de sănătate și învățământ, a declarat, la încheierea ședinței, președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță.

“Din 1990 și până astăzi am activat în domediul privat,  dar am și experiență în administrația publică locală pentru că am două mandate de consilier județean, am fost președinte de comisie, am activat în Comisia de Buget – finanțe. Cred că am ajuns la maturitatea profesională, dar și ca vârstă, să pot să ocup o astfel de demnitate. O să pun toată priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Călărași. Am pricepere, am activat în firme de construcții, o să fac tot posibilul ca din această poziție să-mi fac datoria față de cei care m-au votat”, a declarat, la rândul său, Ion Samoilă, care a mulțumit organizației județene pentru încrederea acordată.

“Am o experiență în administrație de 19 de ani, mai exact 16 dintre ei în cadrul ITM Călărași, din care 4-5, în funcții de conducere. Ultimii 2 ani și jumătate m-au găsit în postura de subprefect al județului Călărași. Cu toate că sunt nou în Consiliul Județean, consider că am destulă experiență care să mă ajute și să ajute echipa domnului președinte și a PSD-ului să ducă la îndeplinire toate programele și proiectele pe care și le-a propus. Vreau să-i asigur pe cetățenii județului Călărași, în numele meu și al colegilor din PSD, că vom face tot ce va sta în puterile noastre să dezvoltăm județul”, a spus Mihăiță Beștea.

Contracandidații celor doi social-democrați au fost Amelia Giurcan (PNL-USR), respectiv Răzvan Meseșanu (ProRomânia). Trebuie menționat și faptul că doi dintre consilieri au votat de la domiciliu, la urna mobilă, deoarece sunt infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre social-democratul Cristian Marin și despre liberalul Valentin Barbu.

În cadrul aceleiași ședințe, au depus jurământul de învestitură cei patru consilieri județeni ce provin de pe listele de supleanți și care înlocuiesc consilierii județeni care au fost aleși în urma alegerilor din septembrie (Vasile Iliuță, Marius Dulce, Liviu Mușat și Marian Enciu, toți de la PSD), dar care au renunțat la locul lor în CJ Călărași, din diverse motive. Cei patru înlocuitori sunt Jenel Șerban, Marcel Nuțu, Emilia Tudor și Liviu Vârtejan. De asemenea, în cadrul ședinței s-a stabilit, tot prin vot, componența celor cinci comisii de specialitate din cadrul Consiliului Județean Călărași.

Unul dintre cele mai așteptate proiecte, care ar fi permis deblocarea situației delicate de la DGASPC Călărași, cel cu privire la rectificarea bugetului propriu al Județului Călărași nu a mai intrat în discuție. Reprezentanta PNL-USR, Amelia Giurcan, a solicitat scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi, datorită faptului că a fost sesizat un viciu de procedură.

Una dintre condițiile legale pe care trebuie să le îndeplinească un proiect de hotărâre, pentru a putea fi înscris pe ordinea de zi, se referă la necesitatea existenței avizelor consultative ale comisiilor de specialitate. Cum aceasta a fost prima ședință, comisiile de specialitate nu existau la momentul alcătuirii ordinii de zi, așadar niciun proiect de hotărâre nu putea fi inclus pe ordinea de zi. Am sesizat faptul că dezbaterea proiectului de hotărâre ar fi nelegală și am solicitat amânarea lui pentru o dată la care acest lucru s-ar putea face în mod legal, a explicat demersul său, Amelia Giurcan.

Propunerea reprezentantei PNL-USR a fost aprobată prin votul consilierilor județeni, urmând ca propunerea de proiect să fie discutată la viitoarea ședință de consiliu.

Consiliul Județean Călărași are următoarea componență: Ion Samoilă (vicepreședinte 1), Mihăiță Beștea (vicepreședinte 2), Virgil Diaconu, Ion Găman, Sergiu Manole, Cristian Marin, Laura Munteanu, Marcel Nuțu, Marian Spiridon, Laurențiu State, Marcel Tănasi, Cornel Țîncu, Emilia Tudor, Jenel Șerban și Liviu Vîrtejanu – toți de la PSD, Valentin Barbu, George Chiriță, Valentin Deculescu, Marian Dinulescu, Cristian Eremia, Amelia Giurcan, Ionuț Milu, Ciprian Pandea, Angelica Petcu, Valentin Popa, Ioan Pușcașu, Gheorghe Toma și Alexandru Vasile – toți de la Alianța PNL-USR, Virgil Dumbravă și Răzvan Meseșeanu, ambii de la PRO România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*