Reținuți de polițiști după ce au furat zeci de tone de porumb, de pe o suprafață de un hectar și jumătate, în Dragalina

Reținuți de polițiști după ce au „recoltat” peste 30 de tone de porumb din cultura unei societății comerciale din Dragalina. FOTO pixabay.com

Doi bărbați din localitatea Ștefan Vodă au fost reținuți de polițiști, pentru furt calificat, după ce au „recoltat” peste 30 de tone de porumb din cultura unei societății comerciale din Dragalina.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Călărași, un bărbat a sesizat, la data de 1 septembrie, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras o cantitate de porumb din cultura unei societății comerciale situată pe raza comunei Dragalina, județul Călărași. În fapt, din verificările efectuate de polițiști a reieșit că în noaptea de 29/30 august, persoane necunoscute au recoltat și sustras porumbul de pe o suprafață de 1,5 ha.

Cercetările desfășurate cu operativitate de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală  Dragalina, au condus la identificarea autorilor, aceștia fiind trei bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 53 de ani.

La data de 21 septembrie, au fost efectuate trei percheziții domiciliare pe raza comunei Ștefan Vodă, ocazie cu care a fost recuperată cantitatea de 32 de tone de porumb boabe.

Față de doi bărbați s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând a fi prezentat unității de parchet în vederea dispunerii de măsuri preventive.

Activitatea a fost documentată cu sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Călărași, iar la activități au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*