Biroul Fond Funciar, Registrul Agricol și Cadastru din Călărași a înregistrat o activitate intensă în primele șapte luni ale anului 2023

Primăria Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Biroul Fond Funciar, Registrul Agricol și Cadastru din cadrul Primăriei Municipiului Călărași a desfășurat o serie de activități ample în perioada ianuarie-iulie 2023, în beneficiul comunității locale. Specialiștii acestui birou au soluționat nu mai puțin de 2.722 de solicitări, oferind asistență și servicii esențiale pentru cetățeni.

Pe parcursul acestei perioade, au fost eliberate 1.125 de adeverințe către diverse familii din municipiu, pentru nevoi variate precum ajutor social, burse școlare, alocații de susținere a familiei și alte categorii sociale. De asemenea, biroul a colaborat cu mai multe instituții, cum ar fi Direcția pentru Agricultură, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Legea 15/2003, și a eliberat diverse documente și certificate în acest sens.

În domeniul agricol, biroul a întocmit referate privind producția agricolă, a eliberat atestate de producător, a emis adeverințe pentru confirmarea suprafețelor de teren utilizate și a monitorizat diverse activități legate de terenurile agricole și animalele deținute de cetățeni. Totodată, biroul a avut un rol important în procesul de vânzare-cumpărare a terenurilor agricole, contribuind la soluționarea unor aspecte legate de fondul funciar.

Pe plan cadastral, s-au înregistrat numeroase acțiuni, precum întocmirea și actualizarea cărților funciare, verificarea și vizarea proceselor verbale de vecinătate și planuri parcelare, și chiar măsurători pentru inventarierea terenurilor din domeniul public și privat al municipiului.

De asemenea, biroul a fost implicat în colaborări cu diferite entități și organizații, contribuind la combaterea dăunătorilor, constatarea calamităților naturale și furnizarea de informații cadastrale către cei interesați. Toate aceste acțiuni au avut ca rezultat îmbunătățirea administrării terenurilor și a resurselor în municipiul Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*