Substanțe interzise, găsite într-o mașină oprită de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Dragalina. Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Substanțe interzise au fost găsite într-o mașină oprită de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Dragalina, iar șoferul a fost reținut pentru 24 de ore.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 2 noiembrie, în jurul orei 20:20, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, de 36 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, unde a refuzat să-i fie recoltate probe biologice.

Având în vedere starea de agitație manifestată atât de conducătorul auto, cât și de pasagerul autoturismului pe întreg parcursul controlului, polițiștii au verificat interiorul autovehiculului, iar sub scaunul pasagerului din dreapta față au fost descoperite 2 pungi conținând o materie vegetală maro, cu miros puternic înțepător, cu greutatea de 3-4 grame, despre care s-a stabilit că ar aparține pasagerului.

Totodată, în buzunarul interior al căptușelii unei geci, a fost identificată o a treia pungă cu materie vegetală, maro, cu greutatea de aproximativ 1,5 grame, despre care s-a stabilit că îi aparține șoferului.

Substanța vegetală a fost înaintată Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, în vederea continuării cercetărilor.

Față de conducător a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre, fiind ulterior reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*